C.S.P.L.I.A.A.M.

COMPARTIMENTUL DE SUPRAVEGHERE, PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECȚIILOR ASOCIATE ASISTENȚEI MEDICALE

Sediu: București

C.S.P.L.I.A.A.M. are ca obiectiv esențial asistența medicală de specialitate, astfel încât să menținem un scor minim de risc al apariției infecțiilor asociate asistenței medicale şi să contribuim la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite de spitalul nostru.

Activitatea compartimentului este reglementată de Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1101/2016 privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare, iar activitatea de autocontrol este reglementată prin Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1761 din 3 septembrie 2021 pentru aprobarea Normelor tehnice privind curățarea, dezinfecția și sterilizarea în unitățile sanitare publice și private, evaluarea eficacităţii procedurilor de curățenie și dezinfecție efectuate în cadrul acestora, procedurile recomandate pentru dezinfecția mâinilor în funcție de nivelul de risc, precum şi metodele de evaluare a derulării procesului de sterilizare şi controlul eficienţei acestuia.

Compartimentul de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale desfășoară și activități de instruire periodică a personalului medico-sanitar și auxiliar legate de buna practică medicală și prevenirea infecțiilor asociate asistenţei medicale.

Compartimentul funcționează în sediile București și Balotești.

În perioada pandemiei de COVID 19 activitatea a inclus elaborarea și verificarea aplicării măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu COVID 19 atât în rândul personalului medico-sanitar și auxiliar, cât și a pacienților internați.

PERSONAL MEDICAL:

1. Dr. Popescu Ruxandra, Medic primar Epidemiologie Șef compartiment

2. Dr. Albu Gabriela, Medic primar Boli Infecțioase

3. Dr. Bîzîche Neli-Alina, Medic primar Igienă
Competențe: Manager al Sistemelor de Management al Calității în Domeniul Sanitar

Personal